Dateityp-Überprüfung für MIME

Name
Größe
Typ
Zuletzt geändert am

Wat is een bestands-MIME-type?

Een bestandsmimetype is een standaardmanier om het formaat en de aard van een bestand te beschrijven op basis van de inhoud, niet de extensie. Een bestand met de extensie .jpg kan bijvoorbeeld het mime-type image/jpeg hebben, wat betekent dat het een afbeeldingsbestand is dat is gecodeerd in het JPEG-formaat. Een bestand met de extensie .txt kan het mime-type text/plain hebben, wat betekent dat het een gewoon tekstbestand is zonder enige opmaak.


De term mime staat voor Multipurpose Internet Mail Extensions, een reeks standaarden die oorspronkelijk zijn ontwikkeld voor e-mailbijlagen. MIME-typen worden nu echter op grote schaal gebruikt voor andere doeleinden, zoals webbrowsers, servers, applicaties en besturingssystemen. Door het gebruik van mime-typen kunnen deze systemen verschillende soorten bestanden correct en efficiënt herkennen en verwerken.


Enkele veel voorkomende voorbeelden van mime-bestandstypen en de bijbehorende extensies zijn:


 • afbeelding/jpeg: .jpg, .jpeg
 • afbeelding/png: .png
 • afbeelding/gif: .gif
 • tekst/gewoon: .txt
 • tekst/html: .html, .htm
 • aanvraag/pdf: .pdf
 • applicatie/zip: .zip
 • applicatie/msword: .doc
 • application/vnd.ms-excel: .xls


Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in de tools: Wachtwoordsterktecontrole, Handtekeninggenerator


Waarom is het belangrijk om het mimetype van het bestand te controleren?

Het controleren van het bestandsmimetype voordat u een bestand uploadt, downloadt of opent, kan vele voordelen hebben, zoals:Compatibiliteit: Door het mime-type van het bestand te controleren, kunt u ervoor zorgen dat het bestand compatibel is met het systeem of de applicatie die u gebruikt. Als u bijvoorbeeld een afbeelding naar een website wilt uploaden, moet u ervoor zorgen dat de afbeelding een ondersteund mime-type heeft, zoals image/jpeg of image/png. Anders kan de website uw afbeelding afwijzen of vervormen.


Beveiliging: door het mime-type van het bestand te controleren, kunt u voorkomen dat u schadelijke bestanden opent of downloadt die schade kunnen toebrengen aan uw computer of apparaat. Als u bijvoorbeeld een e-mailbijlage ontvangt met de extensie .exe, maar deze heeft het mime-type application/x-msdownload, moet u deze niet openen, omdat het waarschijnlijk om een virus of malware gaat. Op dezelfde manier moet u, als u een bestand downloadt van een niet-vertrouwde bron met de extensie .pdf maar het mime-type application/x-shockwave-flash heeft, het niet openen, omdat het mogelijk een nep-PDF-bestand is dat schadelijke code bevat.


Functionaliteit: Door het mime-type van het bestand te controleren, kunt u ervoor zorgen dat het bestand goed functioneert en correct wordt weergegeven. Als u bijvoorbeeld een document met Microsoft Word wilt openen, moet u ervoor zorgen dat het document een compatibel mime-type heeft, zoals application/msword of application/vnd.openxmlformats-officedocument.wordprocessingml.document. Anders kan Word uw document mogelijk niet openen of lezen.


Het handmatig controleren van het mime-bestandstype kan echter moeilijk en tijdrovend zijn, vooral als u meerdere bestanden of bestanden met onbekende extensies heeft. Daarom heb je een betrouwbare en nauwkeurige tool nodig om het mime-type van het bestand te controleren op basis van de inhoud.


 

Hoe gebruik ik een File Mime Type Checker?

De File Mime Type Checker-tool is een gratis online tool waarmee u het mime-type van elk bestand kunt controleren op basis van de inhoud ervan. Het mime-type is een standaardmanier om het formaat en de aard van een bestand te beschrijven, wat belangrijk is voor compatibiliteits-, beveiligings- en functionaliteitsdoeleinden. Als u bijvoorbeeld een afbeelding naar een website wilt uploaden, moet u ervoor zorgen dat de afbeelding een ondersteund mime-type heeft, zoals image/jpeg of image/png.


Om de File Mime Type Checker-tool op toolkitnow te gebruiken, hoeft u alleen maar deze eenvoudige stappen te volgen:


 1. Ga naar File Mime Type Checker en klik op “Kies bestand”.
 2. Selecteer het bestand dat u wilt controleren en klik op “Verzenden”.
 3. U zult de resultaten zien die u het mime-type en andere details van uw bestand tonen, zoals de bestandsgrootte, naam, extensie, codering, enz.
 4. De File Mime Type Checker-tool is snel, nauwkeurig en gemakkelijk te gebruiken. Het ondersteunt één bestand (van elke grootte) en kan verschillende soorten bestanden detecteren, zoals afbeeldingen, documenten, video's, audio, archieven, enz. U kunt uw bestand ook downloaden of delen nadat u het mime-type hebt gecontroleerd.


Een bestands-mime-typecontrole is een handig hulpmiddel waarmee u het ware type van uw bestand kunt identificeren op basis van de inhoud ervan. Door het mime-type van het bestand te controleren, kunt u de compatibiliteit, veiligheid en functionaliteit van uw bestand garanderen. 

Beliebte Werkzeuge