IDN Punycode-Konverter

Sommige domeinnamen gebruiken niet-Engelse tekens, zoals Chinees, Arabisch of Cyrillisch. Hoe functioneren ze op internet en hoe kun je ze bereiken? Ze gebruiken de IDN Punycode-converter, een speciale coderingsmethode die ervoor zorgt dat geïnternationaliseerde domeinnamen (IDN's) werken met de ASCII-standaard. Op deze pagina kunt u een Online Signature Generator gebruiken om te wisselen tussen punycode en Unicode, en ontdekken hoe het werkt en waarom het nuttig is.Wat is IDN Punycode Converter Tool


Een IDN Punycode-converter is een hulpmiddel waarmee u IDN-domeinnamen kunt converteren tussen hun moedertaaltekens en hun Punycode-representatie. IDN-domeinnamen zijn domeinnamen die tekens bevatten uit niet-Latijnse schriften, zoals Chinees of Arabisch.


Hoe u de Punycode-convertertool gebruikt

De punycode-conversietool is een eenvoudige en handige manier om punycode online te coderen of decoderen. Je kunt het gebruiken om elke Unicode-string naar punycode te converteren, of omgekeerd.


Volg deze stappen om de tool te gebruiken:


  • Voer uw invoertekenreeks in het inhoudsvak in. Het kan punycode, ASCII of IDN/TXT zijn.
  • Selecteer de conversiemodus in het vervolgkeuzemenu Type. U kunt ervoor kiezen om punycode te coderen of decoderen.
  • Klik op de knop Verzenden om de uitvoerreeks op te halen.
  • Kopieer of deel de uitvoerreeks zoals u dat wilt.

Enkele tips en best practices voor het gebruik van de tool zijn:


  • Zorg ervoor dat uw invoertekenreeks geldig is en geen illegale tekens bevat.
  • Controleer de uitvoerreeks op eventuele fouten of typefouten voordat u deze gebruikt.
  • Gebruik de tool alleen voor educatieve of persoonlijke doeleinden. Gebruik het niet voor kwaadaardige of illegale activiteiten.

 


Hoe werkt Punycode

Punycode is een vorm van ASCII-compatibele codering (ACE) die Unicode-tekens codeert in ASCII-tekens. Het is gebaseerd op een eenvoudig algoritme dat cijfers, koppeltekens en kleine letters gebruikt om Unicode-codepunten weer te geven. Het algoritme bestaat uit twee delen:


  • De basiscodepunten, dit zijn ASCII-tekens die niet hoeven te worden gecodeerd, zoals letters, cijfers en koppeltekens. Ze worden onveranderd naar de uitvoerreeks gekopieerd.
  • De uitgebreide codepunten, dit zijn niet-ASCII-tekens die moeten worden gecodeerd, zoals letters met accenten, symbolen of ideografieën. Ze worden gecodeerd met behulp van een reeks cijfers en letters van variabele lengte, voorafgegaan door een koppelteken.


Het algoritme voegt ook een speciaal voorvoegsel, xn--, toe aan de uitvoerreeks om aan te geven dat het om punycode gaat. De IDN مثال.إختبار (wat 'voorbeeld.test' betekent in het Arabisch) wordt bijvoorbeeld gecodeerd als xn--mgbh0fb.xn--kgbechtv in punycode.


Punycode-decodering is het omgekeerde proces van punycode-codering. Het neemt een punycode-tekenreeks als invoer en converteert deze terug naar Unicode. Het verwijdert het voorvoegsel xn-- en splitst de string in twee delen: de basiscodepunten en de uitgebreide codepunten. Vervolgens decodeert het de uitgebreide codepunten met behulp van een soortgelijk algoritme als codering, en voegt deze toe aan de basiscodepunten. De punycode xn--fsqu00a.xn--3lr804h wordt bijvoorbeeld gedecodeerd als 例子.测试 (wat 'voorbeeld.test' betekent in het Chinees) in Unicode.


Als je punycode wilt gebruiken voor je eigen domeinnaam, of er gewoon meer over wilt weten, kun je onze gratis online punycode-conversietool gebruiken. Het kan u helpen punycode eenvoudig en snel te coderen of decoderen. U kunt ook andere gerelateerde tools bekijken die we hieronder hebben vermeld. 


Beliebte Werkzeuge